Staking donderdag 4 januari

Gepubliceerd op 2 januari 2018 21:03

Vakbonden FNV en CNV roepen chauffeurs op om donderdag 4 januari het werk neer te leggen. Ook regionale treinen in Limburg kunnen tijdens de staking uitvallen. Het stadsvervoer van Den Haag (HTM), Amsterdam (GVB) en Rotterdam (RET) zal donderdag normaal functioneren. Ook NS-treinen zullen gewoon rijden.

Update: De staking is inmiddels van start gegaan. Er rijden nauwelijks bussen.

De werkgevers hebben de vakbonden opgeroepen om te gaan praten in plaats van te gaan staken. FNV en CNV hebben die uitnodiging naast zich neergelegd. De vakbonden benadrukken dat de vervoerders inhoudelijk niet ingaan op de gestelde eisen. Zo eisen de vakbonden meer loon en een lagere werkdruk. Zo zou personeel door de hoge werkdruk amper meer tijd hebben om te kunnen plassen. Paula Verhoef van het FNV legt uit: “In veel bussen wordt elke minuut vertraging of voorsprong zichtbaar gemaakt op het dashboard. Dat geeft continu stress.”

De staking duurt donderdag de hele dag. Bussen zullen in de nachten van 3 op 4 januari en 4 op 5 januari wel gewoon rijden.

Treinreiziger.nl heeft op een rij gezet waar er hinder kan ontstaan:

  • Arriva waarschuwt dat er mogelijk geen bussen rijden, met uitzondering in de regio Achterhoek. Specifiek in de regio Limburg (Roermond – Maastricht, Sittard – Kerkrade, Maastricht – Heerlen en Nijmegen – Roermond) kunnen ook de treinen uitvallen.
  • Breng en Connexxion waarschuwen dat zowel de treinen als bussen kunnen uitvallen. Breng verzorgt de treindienst Arnhem – Winterswijk en Connexxion de treindienst Amersfoort – Ede-Wageningen.
  • Keolis waarschuwt eveneens dat door de staking treinen en bussen kunnen uitvallen. Keolis verzorgt de treindienst Zwolle – Enschede, Zwolle – Kampen en Zutphen – Oldenzaal.
  • Ook bij EBS (alleen actief in de regio Waterland bij Amsterdam) kunnen op donderdag 4 januari bussen uitvallen door de staking.
  • Ook bij Qbuzz kunnen de bussen door de staking uitvallen.
  • NS, RET, HTM en GVB doen NIET mee aan de staking.

Bron: Treinreiziger.nl

Nieuwsoverzicht


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.