Staking regionale treinen van de baan

Gepubliceerd op 7 mei 2018 21:13

De treinen in Groningen en Twente rijden dinsdag gewoon. De aangekondigde staking gaat niet door, laten de vervoerders Arriva en Keolis weten. De staking in Twente, Arnhem / Nijmegen en Utrecht gaan bij de bussen wel door. UPDATE: Tussen Zutphen - Hengelo - Oldenzaal rijden er dinsdag toch minder treinen.

Spoorvakbond VVMC had aangekondigd dat ook de Arriva-treinen en Keolis-treinen in Groningen en Twente zouden staken. Wim Eilert, bestuurder van VVMC, zegt dat de werkgevers hem hebben uitgenodigd voor nieuwe gesprekken. "Daar boden ze perspectief bij. Ik wil graag weten wat dat is. Daarom schorten we de actie op.'' De bonden en de werkgevers praten waarschijnlijk begin volgende week weer.

De treinen van Arriva rijden van de stad Groningen naar Leeuwarden, Delfzijl, Eemshaven, Veendam en het Duitse Weener. Keolis rijdt in Twente tussen Zutphen, Hengelo en Oldenzaal.

In Twente is ook een busstaking aangekondigd. Die gaat wel door, wat betekent dat er dinsdag vrijwel geen bussen rijden, waarschuwt Keolis. De staking van het streekvervoer in Arnhem/Nijmegen en in Utrecht gaan naar verwachting ook door.

(c) Treinreiziger.nl / ANP


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.