Over Stop de Staking

Stopdestaking.nl is in 2008 opgericht om reizigers bij te staan geld terug te krijgen bij stakingen in het streekvervoer. De site werd toen massaal gebruikt. In dat tijdperk moest een restitutieverzoek nog per post, wij hielpen toen met standaard brieven. Nadat reizigers een afwijzing kregen, hebben we reizigers geholpen om via de Geschillencommissie Openbaar Vervoer hun recht te halen. 

Nadien is deze site geruime tijd uit de lucht geweest. Initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren heeft de site nu tien jaar later weer nieuw leven ingeblazen. "We vinden dat buschauffeurs ook recht hebben op een goede beloning en ruimte voor plaspauzes" zegt de initiatiefnemer. "Maar we vinden dat de vakbonden en vervoerders hier samen uit moeten komen, zonder overlast voor de reiziger te veroorzaken".

Stopdestaking.nl noemt het idee van de vervoerders om een bemiddelaar aan te stellen hoopvol. Ook hebben vervoerders aangegeven dat chauffeurs naar redelijkheid ruimte krijgen voor een plaspauze. Daarmee lijkt er voldoende ruimte om de conflicten op te lossen, zonder de reizigers te duperen.

Direct geld terug vragen

Krijg je niet de vergoeding waarop je denkt recht te hebben? Stuur een e-mail naar contact@treinreiziger.nl of laat het weten aan het OV-Loket